Horse Connection - Leader 2021

Ți-ai dori să stai în mijlocul cailor simțind o singuranță puternică și cu certitudinea că te vor urma ? Dar în mijlocul oamenilor?

Horse Connection- Spring adventure este o aventură către interiorul tău unde fricile dispar , și leaderul din tine se trezește sau este amplificat!

Un program unic în care înveţi să-ţi creezi o viaţă constientă, atât lângă cai cât și lângă oameni!

Caii îți pot schimba viața, ei oferă pacea și liniștea și aduc la suprafată ce e mai bun din oameni!

30% leadership, 30% psihologia cailor și psihologia oamenilor și 40 % aceste două lucruri combinate este ceea ce TU vei învața în programul transformațional de leadership HORSE CONNECTION alături de cai, în mijlocul naturii într-un complex de relaxare la Avrig.

Programul se va desfășăura pe parcursul a 2 zile pline de experiențe, trăiri interioare și noțiuni de leadership din viața noastră reală adaptate la gândirea și simțurile cailor.

1. Ce este și ce NU este programul HORSE CONNECTION?

Horse Connection

Acest gen de program nu se axează pe lecţii de călărie, nu vei învăța să galopezi sau să mergi la trap , ci strict pe conexiunea dintre participant şi cal, concentrare şi coordonare asupra exerciţiilor, detensionare şi eliminarea fricii. Toate exerciţiile se vor face la sol cu caii dupa o pregătire intensivă despre psihologia calului și principiile de leadership aplicate în preajma lor dar și în viața reală.Vei avea parte în ultima zi de o călătorie în natură alături de calul cu care te-ai conectat, o călătorie la pas prin pădure pentru a te bucura de cunoștințele dobândite și relația cu calul pe care ai creat-o.

2. De ce să alegi programul HORSE CONNECTION?

Vei primi un feedback real, sincer și instant de la calul cu care vei lucra, asupra atitudinii tale de lider pe care o ai sau pe care o vei dezvolta în cadrul programului Horse Connection.

Caii au nevoie ca gândurile și emoțiile să fie în concordanță cu acțiunile celui cu care lucrează, ei oferă în mod instant, precis şi sincer un feedback la modul în care ne comportăm cu ei.

Un cal nu joacă un rol, ci este oglinda intenţiilor tale, oferindu-ti clar o introspecţie în comportamentul tău. Dacă dorim ca un cal să coopereze și să ne urmeze, trebuie să demonstrăm un leadership adevărat şi real, altfel el va reacţiona diferit şi nu ne va urma. Această teorie este valabilă și în cadrul oamenilor.

Ai şansa de a învăța cum să fi un lider autentic atât în fața oamenilor cât și în fața cailor, cum să prinzi curaj şi cum să ai încredere în propria persoană.

O provocare pentru tine!

A lucra cu un cal de 700 kg cu propia lui minte şi proprile reacţii este o provocare pentru fiecare ! Ție îți place să îți lărgești zona de confort?

Caii ca şi structură fizică, sunt mari şi puternici, însă sunt animale foarte sensibile. Ei sunt experţi în detectarea şi răspunderea la toate indiciile non-verbale.Caii sunt profesorii noştri, însă împreună cu ei formăm o echipă, ei ne acceptă ca şi lideri sau nu, în funcţie de comportamentul nostru în jurul lor . Acest comportament este determinat de sentimentele de frică, entuziasm, fermitate, poziţie corporală, si respiraţie.

3. Ce conține programul Horse Conection?

Programul nostru este un program bazat pe noțiuni de LEADERSHIP din viața noastră reală, conține informații prețioase pe care le poți adapta în fața unui cal dar și în fața colegilor, șefului, în afacerea ta sau în familia ta.

Pregătirea teoretică va dura câteva ore în care vom face dezbateri aupra tipologiilor oamenilor si tipologiilor cailor și cum sa vorbim pe limba fiecarora.

Acest program este unul experiential. Plin de exerciții și conștientizări. Vei avea parte de o pregătire spirituală, o conectare la natură și la propria ta persoană cu ajutorul unor jocuri de imaginație prin meditație , vei afla informatii despre Midfuness si vei practica starea de mindfulness în pășunea cailor și călare pe calul ales conform tipologiei tale.

Vei descoperi liderul tău interior și cum îl poți folosi în fața unei finițe de 700 de kilograme care te va urma cu încredere, vei învăța despre non-verbal, para verbal și îți vei depași anumite frici pe care un lider le depășește și face față oricărei situații.

Toate acestea prin exerciții dinamice, jocuri de dezvoltare personală între participanți și între echipa : cal și participant.

Programul conține elemente de networking, icebreacker și timp pentrecut în natură alături de cai, precum și o seară frumoasă în ritm de dans country si board breaking. Vei învăța un dans în linie specific dansului American și te vei simti bine în mijlocul grupului.

4. Cui se adresează programul HORSE CONNECTION?

Programul ți se adresează ție dacă:

 • Îți dorești să înveți despre leadership altfel decât ai făcut-o până acum, dorești să înțelegi mai bine oamenii din jurul tău și dorești să înveții să te exprimi pe limbajul fiecaruia. Atât limbajul oamenilor cât și al cailor.
 • Dacă accepți provocarea de a lucra cu o ființă de cel putin 10 ori mai mare decât tine.
 • Dacă rezonezi cu cel puțin câteva dintre următoarele cuvinte : libertate, dezvoltare, explorare, respect, scop , hotărâre, încurajare, unitate , conectare și prețuire.
 • Dacă vrei să-ți lărgești zona în care te simți confortabil și să accepti ca exista si alte modalități prin care poți învăța cum să conduci ( atat pe tine cât și pe ceilalți)
 • Dacă dorești să cunoști oameni noi, să faci networking, să te simti bine în natură și să înveți să dansezi în ritm country
De menționat că programul nostru unic nu necesită ca participanţii să aibe experienţă în echitaţie. Deși vei interacționa cu un cal, vei lucra cu el și te vei conecta la el, noi te vom învăța să o faci într-un mod corect și în siguranță.Condiția de vârstă este minim 18 ani.

5. Ce obțin dupa cursul HORSE CONNECTION?

Ce orice curs de lidership lucrăm cu obiective. Câteva din obiectivele noastre sunt :

 • Creşterea încrederii în sine. Dacă participantul nu va avea încredere şi atitudine, calul va reacţiona ca atare şi nu îl va urma. ATITUDINEA este o componentă importantă când vine vorba de leadership.
 • Consolidarea spiritului de echipă, atat între participant și cal care constituie o echipă cât și între ceilalți participanti.
 • Susţinerea celorlalţi participanţi pentru a prinde curaj şi pentru a lucra într-un spaţiu închis, cu un cal care cântăreşte între 600-800 kg cu, propria lui minte şi atitudine.

  Vom urmări creşterea capacităţii de concentrare asupra obiectivului.

 • Controlul sentimentelor şi al limbajului corporal. Dacă participantul simte o urmă de frică, iritare sau nervozitate, calul îi va răspunde la toate aceste aspecte prin atitudine şi limbaj corporal ( mişcarea urechilor, a nărilor, stare de relaxare sau încordare ).Înțelegerea importanței comunicării NON –VERBALE, PARA VERBALE și CONTROLUL EMOTIILOR. Trei factori importanți și nelipsiți în viața oricărui leader.
 • Participanţii vor învăţa să ofere şi să primească feedback real și instant din partea calului cât și din partea trainerului și a celorlalți participanti.
 • Formarea relațiilor între participanți și între participant și cal bazate pe încredere totală. O parte din exercitii se fac cu participantii legati la ochi pentru a trezi simțurile și a se putea conecta mai bine la exerciții.

Cine sunt eu și de ce să înveți aceste lucruri de la mine ?

Horse Connection

Îmi place să spun despre mine că ajut oamenii să se descopere pe ei, să stabilească conexiuni mai presus decat wi-fi, să privească natura printre urechile calului și să înțeleagă mai bine sufletul unui animal atât de frumos.

Numele meu este Alexandra și sunt cea care te va ghida în această călătorie a descoperirii liderului din tine cu ajutorul cailor.

Sunt trainer, formator,consilier in dezvoltare personala si instructor de echitatie independent autorizat de Federația Ecvestra Romană, și vreau să ajut oamenii să învețe de la cai ceea ce ei m-au învățat pe mine. Lucrez cu caii de peste 10 ani și consider că a lucra cu ei este un mod de viață.

Leadershipul este o unealta necesară în munca alături de cai dar și în viața de zi cu zi. Am învățat noțiuni de leadership de la unul din membrii John Maxwell team , am participat la MASTERMIND și am susținut acest program dedicat firmelor în cadrul teambuildingurilor de peste 8 ani.

Vei fi surprins să auzi ca nu am ales să fac asta însă un cal m-a ales pe mine acum 9 ani de zile, cand l-am salvat de la un proprietar care îl chinuia și nu îi oferea un mediu adegvat de trai. Calului meu Blanco îi datorez cea ce sunt astăzi și împreună cu el am creat acest program pe care l-am numit HORSE CONNECTION.

Dacă vrei să mă cunoști mai bine îmi poți scrie oricând pe pagina mea:CARE ESTE AGENDA PROGRAMULUI din 1 - 3 octombrie 2021?

Agenda programului:

1 octombrie 2021 VINERI

 • Ora 17.00-18.00 - Sosirea participanților la locație și repartizarea camerelor.
 • Ora 18.00-20.30 - Ne vedem afara în grădină pentru a ne cunoaște: jocuri de ICE-Breacker, prezentarea trainerului.
 • Înmânarea materialelor necesare desfașurării activităților în următoarele zile.

  Facem cunoștință cu caii si discutam despre primele notiuni de leadership în cadrul unei herghelii de cai. Vom sta înconjurați de 3-4 cai într-un spațiu închis unde vom discuta despre aceste noțiuni.

  Conectarea cu calul și stabilirea încrederii în partenerul cu care lucrăm . Se va lucra în echipe de câte doi participanți. Unul dintre participanți va fi legat la ochi pentru o parte din exerciții.

 • Ora 20.30 - Cina


2 octombrie 2021 SÂMBĂTĂ

 • Ora 9.00- 10.00 Micul – Dejun
 • Ora 10.00-11.30 Exerciții pentru stabilirea echilibrului și eliminarea fricilor la chinga de voltija ( element necesar pentru gimnastica pe cal). Vom sta în picioare pe cal și vom face exercitii fără scărițe cu o chinga speciala cu mânere.
 • Pozitia în picioare pe cal nu este obligatore însă din experiență toți participanții au reușit să o facă! Energia grupului este necesară în acest exercițiu!

 • Ora 11.30- 13.30 Vom face o excursie în natură în pășunea cailor unde vom fi încercuiți de cai în libertate. Vom studia comportamentul lor și vom face o sesiune foto. Vom învăța elemente de conectare cu natura, vom stabili intenții și vom medita jumatate de oră.
 • Ne vom întoarce la pensiune pentru masa de pânz.

 • Ora 14.00-15.00 - Prânzul
 • Ora 15.30 - 17.30 - Noțiuni teoretice despre psihologia calului , legile leadershipului și tipologiile oamenilor și ale cailor. Cum le adaptăm în comportamentul nostru alături de cai și alături de oameni.
 • Exercitii practice, exemple, dezbateri.

  Board breaking- Vom scrie fricile noastre pe o placa de lemn ( 30X 30 cm grosime aprox 2 cm ) și ulterior vom sparge acea placă de lemn cu podul palmei apoi vom face un foc cu bucățile sparte.

  Horse Connection
 • Ora 17.30-19.30 – Exercitii în manej ( spațiu închis exterior) cu caii sau în natură.
  • Declararea intențiilor,eliminarea fricii și gândirea pozitivă în preajma cailor.
  • Explicarea exercițiului de JOIN-UP , exercițiul unde calul acceptă sa fie condus de un LIDER…sau nu.
  • Încălecarea pe cal la pas și conducerea cailor de către participanți.
 • Ora 20.00-21.00 Cina și seara tematică în stil Country și învățarea a dansului country.
 • Un dans în linie este un dans coregrafiat cu o secvență repetată de etape, în care un grup de oameni dansează în una sau mai multe linii sau rânduri și executând pașii în același timp în SINCRON pe o muzică fantastică country.


  Cu siguranță toată lumea a auzit despre melodia : Billy Ray Cyrus - Achy Breaky Heart ! Să vedem cum o să ne descurcăm la coregrafie!


3 octombrie 2021 DUMINICĂ

 • Ora 9.00- 10.00 Micul –Dejun
 • Ora 10.00-11.00 Ne pregătim pentru o călătorie în natură cu calul cu care ne-am conectat în prima zi. Vom învăța cum să creăm o relație conștientă cu calul cu care interactionează fiecare. Noțiunile ne vor ajuta să avem o călătorie călare și să privim natura din alt unghi , printre urechile calului și cu alte sentimente față de calul care coopereaza cu noi. Ne vom împărți în două grupe. O grupă va avea parte de o surpriză și cealaltă jumatate se va bucura de călătoria cu calul .
 • Ora 12.00 – 13.00 – Vom schimba grupele.
 • Ora 13.00- 14.00 – Ședință foto profesională cu fiecare participant și calul cu care a interacționat. Sedinta foto va fi facuta cu aparat huawei p20 lentile leica .
 • Ora 14.00- 15.00 – Recapitularea evenimentelor, punctelor principale și feedback.
 • Ora 15.00-16.00 – Luăm prânzul.

 • Ne luăm rămas bun însa nu înainte să ghicim cine a fost îngerul nostru păzitor si putem vizita rezervația de căprioare care se afla la 15 minute de mers cu mașina de locatia noastră!

Nota: Acest program poate suferi modificari însa vor fi atinse toate subiectele și actiunile de mai sus.


6. Care este investiția ta?

Pentru a participa la programul Horse Connection Leader este nevoie să îți rezervi trei zile doar pentru tine ( vineri este necesar să ai o zi libera pentru a ajunge la locatie pana la ora 17.00 - Avrig ) ; zile în care să investești timp în educatia ta, lăsând deoparte preocupările zilnice și stresul de peste săptămână. Atunci când lucrăm cu caii lăsăm problemele la sute de metrii de ei și venim cu mintea limpede.

Costul pentru această experiență este de 1650 lei / persoană care va putea fi plătit în două tranșe. O parte pana pe data de 10 mai și a doua parte în ziua în care finalizăm programul .

Ofertă în limita locurilor disponibile -10 locuri:

 • Dacă se achită avansul de 450 lei/ persoană până pe data de 20 septembrie vei beneficia de o reducere de 150 lei la prețul pachetului astfel costul cursului va fi de 1500 lei/ persoană .
 • Dacă participă un grup de 2 persoane: prieteni, frați , familie veți beneficia de o reducere de 400 lei/ doua personae ( 200 lei / persoană ) de la prețul total al pachetului astfel costul cursului va fi de 1450 lei/ persoană cu achitarea avansului de 450 le/persoană pana la data de 20 septembrie 2021 .
 • Dacă înscrierea se va face dupa 20 septembrie costul cursului este 1650 lei.

Prețul cuprinde :

 • cazare două nopți în cameră dublă sau tripla în casa de lângă centrul ecvestru ( la 50 m de Pensiunea Ghiocelul unde vom lua micul dejun ) . O casă nouă echipată corespunzător pentru a ne desfășura activitatea.
 • Motivul pentru care am închiriat o casă doar pentru noi este pentru că acest program este unul intens , cu multe trăiri și nu putem fi deranjati de energii exterioare : alți clienți, ospătari , recepționeri etc. Este un spatiu doar al nostru pe care îl construim cu energiile noastre.

 • Cină în ziua de vineri
 • Mic dejun, prânz și cina a doua zi pentru ziua de sâmbătă
 • Mic dejun și prânz pentru ziua de duminică
 • Meniul este normal sau vegetarian.
 • Închirierea cailor pe parcursul trainingului sâmbăta și duminică
 • Seară tematică country cu învățarea unui dans country.
 • Ședință foto profesională cu calul pe care îl călărești (cu aparat huawei p20 lentile leica )
 • Materiale necesare desfasurarii activitățiilor : plăci de lemn pentru Boardbreaking , pixuri, foi sau alte materiale.
 • Training și asistență două zile de către personal calificat de Federatia Ecvestra Romana si ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) în cazul consilierii de grup în dezvoltare personală.

O dată ce locul este rezervat avansul NU se va putea restitui decât în cazul în care participantul va găsi pe cineva în loc. Posibilitatea de a participa cu o alta grupa nu este posibila decat în cazul în care cursul se anuleaza.


Locuri disponibile: 10 persoane.


Dacă dorești mai multe detalii te aștept oricând să mă suni la numărul de telefon: 0742679367 ( Alexandra Baniță) și îți voi oferi toate informațiile necesare.


Nu uita:

Caii îți pot schimba viața, ei oferă pacea și liniștea și aduc la suprafată ce e mai bun din TINE!

Te astept în programul Horse Connection Leader – Leader 2021!Ce spun cursanții noștri:

testimonial quote

În luna mai 2021 am participat pentru prima dată la programul Horse Connection. Spun prima dată pentru că mi-am propus să particip cât de des pot. De ce? Pentru că este o experiență extraordinară din toate punctele de vedere: relaționarea interumană, activitățile, conștientizarile, interacțiunea cu caii. Am călărit prin rău și prin pădure, am făcut acrobații pe cai și exerciții de dresură, am învățat o mulțime de lucruri interesante despre cai și, totodată, despre leadership, am dansat pe muzică country, am cunoscut oameni minunați și am învățat foarte multe unii de la alții. Un moment cu totul special a fost cel în care am dansat cu focul și ne-am spulberat, dintr-o lovitură, fricile și blocajele, scrise pe o placă de lemn. M-am simți atât ca un copil într-o lume de poveste, cât și ca o amazoană sau o zeiță a focului. Sunt profund recunoscătoare, Alexandra, pentru această experiență și o recomand din toată inima tuturor celor care vor să se redescopere, să-și depășească limitele, să relaționeze cu oameni frumoși și să lucreze cu unele dintre cele mai minunate animale - caii!

- Cristina Romete -

testimonial quote

Bună tuturor. Ma numesc Mihai, sunt pasionat de dezvoltare personala și evoluție, dornic sa contribui la a construi un om, și o societate bazata pe principii și valori stabile (integritate, coparticipare, deschidere, non judecată și iubire necondiționată). Din aceste motive, convingeri, principii am cautat și acceptat întotdeauna cu bucurie fiecare curs și oportunitate de a ma defini și șlefui. Propunerea ptr Horse Connection a venit din partea partenerei și logodnicei mele tot în contextul dezvoltării personale atât de benefice atât ptr noi ca și cuplu cât și individual ca ființe umane. Am fost plăcut presionat de Alexandra Banita și partenerul ei Dorin Bîrsan, cei doi organizatori ai Horse Connection, doua gazde calde și pline de iubire ptr oameni. M am bucurat nespus, m am simțit in largul meu, am acceptat toate provocările (înainte crezând ca nimic nu ma mai poate provoca în aceasta viață), și cu toate acestea am avut și provocări de trecut. Mi am dat voie, am acceptat, am participat și le mulțumesc Alexandrei și lui Dorin. Noțiunea de lider ship este un mod de a relationa ptr mine și cu atât mai mult când multe exerciții au fost despre noi, participanții dar, în context de lucru și relaționare cu alți oameni și cu minunatii cai. Am avut toate sentimentele la care nici nu ma gândeam sa le mai trăiesc, mulțumesc. Mi am reamintit de iubirea de sine, de cum este sa fii deschis și sa coparticipi, aspecte de neuitat sau neglijat în viata noastră în orice moment sau orice tip de relație avem. Da, recomand cu căldura acest curs, merita, veți avea multe de actualizat, reamintit și conștientizat. Lucruri sau emoții care va vor ajuta să vă slefuiti și voi. Mulțumesc Alexandra, mulțumesc Dorin.

- Mihai -

testimonial quote

Am ales Horse Connection acum cativa ani, din intentia de a ma vindeca de niste traume pe care le-am acumulat in timp legat de cai si echitatie. Imi era frica si sa stau la pas pe cal pentru ca nu mai aveam deloc incredere in ei - asta pentru ca am avut incredere in oameni nexeperimentati, care nu-si cunosc caii. Imi aduc aminte prima zi de HC in care Alexandra m-a plimbat prin manej pe cel mai bland calut de pe planeta asta, dar eu in continuare tremuram de frica...apoi prin discutiile pe care le-am avut, prin exercitiile de a sparge frica, prin excursia atat de vindecatoare prin padure, cu caii...am inceput incet sa renunt la acele frici si acum simt ca pur si simplu nu mai fac parte din mine. Asta este o bucata mica din tot ceea ce am trait frumos, impreuna cu acei oameni minunati pe care i-am cunoscut si cu care m-am imprietenit. Recomand tuturor HC pentru ca este o experienta unica de fiecare data. Aveti parte de siguranta, relaxare, suport si este o ocazie de a va regasi puterea interioara in orice aspect aveti nevoie in viata voastra.

- Patricia -

testimonial quote

Horse Connection este in primul rand despre libertate, viață adevărată și natura. Dacă vrei să exersezi starea de prezență, atenția și concentrarea aici este locul potrivit. Dacă vrei să vezi ce înseamnă sincronizarea și coordonarea acțiunilor tale în corelare cu ceea ce se întâmplă în jurul tău ai ajuns la locul potrivit. Eu mi-am dorit o astfel de experiență în care să trăiesc tot ce am descris mai sus însă nu oricum. Am ales să vin împreună cu partenerul meu de viață pentru că, a face lucrurile împreună creează o sinergie în relație iar împlinirea și satisfacția trăită în doi ne îmbogățește. A fost o alegere inspirată. Alexandra are pregătite in tolba sa, dincolo de exercițiile și antrenamentele călare, și activități de echipă între participanți care te ajută să îți adaptezi stilul personal pentru a crea un spirit de echipă, fie că vorbim de lidership la locul de muncă fie că vorbim de lidership în familie. În ediția la care am participat eu, am văzut oameni care au scăpat de frici care îi paraliza. Cu toate acestea, sub atenta și delicata îndrumare a Alexandrei, au reușit să-și învingă temerile și să participe la tot programul fără să rateze nici o activitate. Să fi văzut satisfacția de pe chipul lor la finalul celor 3 zile!!!! Indiferent de motivul pentru care alegi sa vii la Horse Connection, eu recomand cu mare bucurie o astfel de experienţă unică.

- Psihoterapeut - Luiza Ramona -


Galerie cu poze din edițiile precedente:

testimonial suflet de mustang 1

testimonial suflet de mustang 2

testimonial suflet de mustang 3

testimonial suflet de mustang 4

testimonial suflet de mustang 5

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6

testimonial suflet de mustang 6