Cine suntem și încotro ne îndreptăm?

Mi-am început dimineața cu o alergare. M-am hotărât în ultimul moment. Iată că ora 6 AM mă prinde alergând pe străzile încă cuprinse de semiîntuneric. Frigul se strecoară cu fiecare inspirație. Însă efortul începe să îmi incălzească corpul. În curând frigul va fi doar o amintire.

Curând umbrele vor pierde lupta cu lumina, iar soarele își va împrăștia împărăția peste noi toți.

Alerg cu 5 minute și 45 de secunde per kilometru. E încet. Mult prea încet față de ritmul cu care m-am obișnuit atâția ani. Însă ritmul încet îmi face bine. Departe de lucrurile și de obiceiurile zilnice, îmi da timp să mă gândesc fără a fi influențat de nimic.

De fiecare dată când plecam într-o călătorie, de fiecare dată când citim o carte, atunci când privim răsăritul, ne schimbam. Ne întoarcem din călătorie sau închidem paginile cărții poate fără să știm ca ceva s-a schimbat în noi. Însă nu mai suntem aceiași. Senzația aerului rece dar curat, ideea pe care o prindem dintre paginile unei cărți, peisajul de la răsărit ... acestea rămân cu noi și adaugă ceva la cei care am fost ieri. Suntem mereu în schimbare. Ceea ce traim ne transformă.

Cine sunt? Și încotro mă îndrept?"

Pe măsură ce dimineața se limpezeste, cerul se luminează, iar oamenii în mașinile lor aburite pe interior pornesc către serviciu.

Pasul mi se repezește.

Ajung spre finalul alergării iar gânduri despre lucruri obișnuite încep să îmi inunde mintea ... o noua zi, în curand voi începe și eu munca, iar ecoul întrebării se va auzi din ce in ce mai încet. Însă întrebarea va rămâne cu mine. "Cine sunt și încotro mă îndrept?"

Mă întorc din alergare un om transformat, conștient de darul unei banale alergări de la 6 AM. Liniștea de dinaintea zilei mi-a dăruit gânduri însoțite de libertate și profunzime. Liniștea m-a facut să mă opresc o clipa și să mă uit departe către orizont. Un om ușor diferit față de ceea ce am fost cu o ora în urmă, îmi încep rutina zilnică.

Experiența noastră ne schimbă și nu rămânem aceiași. Doar prezentul este cel care poate răspunde la întrebarea Cine sunt și încotro mă îndrept?


Tu cine ești? Și încotro te îndrepți?


Poza cu cerul sub care am am alergat în dimineața zilei de 9 martie:


Newsletter

Abonează-te la blog și primești pe mail cele mai noi articole!

Email: